Koncern Volkswagen do roku 2018 investuje 84 miliárd eur

22.11.2013 Celý región

Wolfsburg 22. novembra (TASR) - Volkswagen v snahe stať sa najväčším svetovým výrobcom áut bude aj v najbližších piatich rokoch pokračovať vo vysokých investíciách. Informovali o tom agentúry DPA a Bloomberg.

Najväčšia európska automobilka do konca roka 2018 investuje do modernizácie závodov a nových technológií 84 miliárd eur. Túto sumu dnes schválila dozorná rada Volkswagenu v rámci svojho ročného rozpočtového plánu. Šéf automobilky Martin Winterkorn označil tieto investície za "hnaciu silu pri ceste na vrchol".

Koncern chce najneskôr do roku 2018 predbehnúť Toyotu a General Motors a stať sa najväčším výrobcom áut na svete. Koncom roka 2012 Volkswagen schválil investície na tri roky (2013 až 2015) vo výške 50,2 miliardy eur.

"V časoch, ako sú tieto, zaostane disciplinovaný manažment nákladov a investícií základným kameňom našich aktivít," uviedol Winterkorn. Dodal, že Volkswagen bude aj napriek neistému hospodárskemu prostrediu štedro investovať do inovácií a najmodernejších technológií.
 

Vyberte región